Tünellerde hız sınırlamalarına uyulmuyor

Bolu tünelinde ve viyadükte sürekli olarak kazalar meydana gelmesine rağmen, elektronik hız denetimi ihmal ediliyor. Bu nedenle Bolu tünelinde meydana gelen kazaların ve kayıpların sorumlusu hız denetimi yaptırmayan yetkililerdir.

Tünellerde hız sınırlamalarına uyulmuyor
22.03.2022 - 14:32
Güncelleme 23.03.2022 - 09:24
Haber Merkezi

Gerekli gereksiz yerlerde bile elektronik hız denetimi ile sürücüler kontrol altına alındı. Karayollarında en kara nokta halini alan Bolu tüneli ve viyadüklere ise hala el atılmadı. İçişleri Bakanlığı, milletvekilleri, Bolu ve Düzce valileri ve hatta tüm Türkiye milletvekilleri bu soruna el atmalıdır. Çünkü bu güzegahı sadece bölgemiz insanı değil bütün Türkiye kullanmaktadır.

 

HIZ SINIRLARI

Tünellerin hemen hepsinde 80 kilometre hız sınırlaması olmasına rağmen araçların çoğu 100 ve 120 kilometre ve üzeri bir süratle seyrediyor. Özel araçlar, resmi araçlar, TIR’lar, kamyonlar fark etmiyor. Hepsi hız sınırlarını ihlal ediyor. Ancak tünellerde yaşanan bu ihlaller çok büyük facialara davetiye çıkarıyor.

TÜNELLERDE HIZ SINIRLAMALARINA UYULMUYOR!

Bu fotoğrafta (70 kilometre hız sınırına rağmen) 95 kilometre ile giden bir otomobil ve onu süratle geçip gitmiş bir beton mikseri görülüyor. Sosyal medyadaki buna benzer yüzlerce fotoğraf Bolu tünelinde ne büyük bir başıboşluk olduğunu kanıtlıyor.

İkinci fotoğrafta tünelde birkaç gün önce meydana gelen kazada hayatını kaybeden çocuk.


Editör: Ç. Diger

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Postası Gazetecilik Matbaacılık Ticaret Ltd. Şti. (www.duzcepostasi.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız