“Kariyer haritanızı siz çizin”

DÜZCE Üniversitesi Liderlik Topluluğu ve Türkiye Gelişim Merkezinin (TÜGEM) ortaklaşa düzenlediği “Gelişim Zirvesi Düzce” semineri Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 “Kariyer haritanızı siz çizin”
6.12.2014 - 15:17
 
 
 
İki oturum şeklinde gerçekleştirilen seminerin birinci oturumunda,  Türkiye Gelişim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Yemişen’in moderatörlüğünde, Hassas Mühendislik YK. Başkanı İTO Sanayi İhtisas Komisyonu Başkan V. Mehmet Akif Özyurt ve 3.Göz Danışmanlık Ekonomi Danışmanı Hikmet Baydar konuşmalarını gerçekleştirdi.
Moderatör Yemişen “Gelişim, desteklerle her an değer bulan, değişen ve dönüşen bir süreçtir. Gelişim zirvesi adını verdiğimiz bu önemli projemize desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Reşat Ekinci, Liderlik Topluluğu Başkanı Pamuk Semizoğlu ve Girişimcilik Topluluğu Başkanı Mahmut Ünal’a teşekkür ederim” diyerek seminerin birinci oturumunu başlattı.
Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı, Girişimcilik Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. İlyas Temel Şafak konuşmasında Düzce Üniversitesi’nin girişimcilik alanında üretim gerçekleştiren öğrencilere destek olduğunu belirterek konuşmacı olarak katılan konuklara teşekkür etti.
Birinci oturumda konuşmacı olan Mehmet Akif Özyurt  “İş Dünyasında Gelişim” konusundaki sunumunda, “İş dünyasında gelişim konusunda çözüm odaklı çalışmalar yapılıyor. Üzerinde durduğumuz Yerli Sivil Uçak projesinden örnek vermek gerekirse neden uçak sorusunu sorduğumuzda Türkiye’nin ana sanayiye ihtiyacı olduğunu ve bu uçağı üretebilecek güce sahip olduğunu gördük ve yol haritasını çizdik” dedi.
Öğrencilere tavsiyede bulunan Özyurt, girişimcilik sektöründe risk, yenilik, ekip çalışması, zamanlama, tasarruf, paylaşımcı ve öğrenmeye açık olmak gibi kavramlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
İkinci konuşmacı, Hikmet Baydar “Teoriden Pratiğe Geçiş ve Piyasa Uygulamaları”  konusu hakkındaki deneyimlerini aktarırken, “Özgüven eksikliği olan kişiler kendini yenileyemez ve sadece söylenileni yapar, kişiliğini geliştiremez. Üniversite diploması her şey değildir. Zirvede başarılı olanlar, hoşgörü sahibi ve samimi olanlardır. Siz mesleğinize saygı duyduğunuz sürece o da size saygı duyacaktır.  Kendinizi donatarak bilginizi ortaya koymanız çok önemli. Öğretmenlerinizin bir şey vermesini beklemeyin siz onlardan koparıp alın sadece sınavı geçmek için çalışmayın” diyerek konuşmasını tamamladı.
Birinci oturum, soru ve cevap bölümünün ardından plaket takdimiyle sona erdi.
İkinci oturumda PHD Strategy Consulting’den Eyüp Vural Aydın ve Temel Teknoloji Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Cengiz Pak konuşmalarını gerçekleştirdi.
Konuşmasında, iş dünyasında başarılı olmanın sırlarını anlatan Eyüp Vural Aydın, “Kariyeri doğru yapmak için emek gerekir. Yelkenleri üflemeden hareket ettiremezsiniz. Ne zaman ki bir şey yapmaya başlarsınız olaylar meydana gelir. İşinizi en iyi şekilde yapın ve sevin” dedi.
Girişim ve yenilik kavramlarını açıklayarak özellikle teknoloji ürünlerinde ürünün satın alım çizelgesini sunan Cengiz Pak; Yenilikçiler, erken adapte olanlar (vizyonerler) , erken çoğunluk (pragmatistler),geç çoğunluk (tutucu-takipçi), şüpheciler (arkadan gelenler), hareketsizler (mecburcular) olmak üzere gruplara ayırarak örneklerle açıkladı. Konuşmasının sonunda Pak, “Lider olun bunu kanıtlayın ve siz kazanın. Koltuğundan kalkmaz liderlere doğrudan saldırmayın yeni stratejiler geliştirin ve kendinize güvenin” diyerek konuşmasını tamamlamadı.
Seminer, ikinci oturumda dinleyicilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından plaket takdimiyle sona erdi.