Olan yine küçük esnafa oldu

Düzce Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Osman Ataseven, “1 Hazirandan itibaren geçen süreçte eğer esnaf adına iyileştirici, normale döndürücü kararlar alınmazsa kapanmaz yaraların açılacağına inanıyorum” dedi.

Olan yine küçük esnafa oldu
17.05.2021 - 18:18

Ataseven yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı kademeli normalleşme kurallarını gücümüzün yettiği kadar konuştuk, basın yoluyla sesimizi duyurmaya çalıştık, gerekli yazışmaları yaptık. Sesimizi Düzce Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası olarak, üst kuruluşumuz olan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve tüm Türkiye genelindeki 81 ilin oda başkanları, birlikleri ve federasyon olarak Ankara'ya duyurmaya çalıştık.

Her seferinde bu kararlar alınırken esnaf temsilcileri olarak bizlerin de görüşlerinin alınmasını, aksi taktirde esnafın bitme noktasına geleceğini ve kepenk kapatmak zorunda kalacağını dile getirdik.

Koranavirüs salgın süreci başladığından beri yükü çeken küçük esnaf oldu. 17 Mayıs Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısının ardından yeni dönem uygulamaları açıklanacaktı. Esnaf adına umutlanmıştık, ama İçişleri Bakanlığımız pazar sabahı bir açıklama yaparak 1 Haziran’a kadar geçecek sürede uygulanacak olan kısıtlamaları açıkladı. Gördük ki olan yine küçük esnafa oldu. Bizim üstümüze düşen görevi küçük esnaf olarak yaptığımızı düşünüyorum. 1 Haziran'dan itibaren geçen süreçte eğer esnaf adına iyileştirici, normale döndürücü kararlar alınmazsa kapanmaz yaraların açılacağına inanıyorum.

Acil olarak kapanma süreleri dikkate alınarak esnaf kardeşlerimizin yeniden ayakta durabilmesi ve desteklenmesi, işlerini idame edebilmesi için sıfır faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. Biz hibe istemiyoruz, sadaka istemiyoruz. Sadece işyerlerimizin, mekanlarımızın açılmasını istiyoruz. İşimizi, aşımızı, rızkımızı kazanalım istiyoruz. Tek dileğimiz artık 1 Haziran itibariyle kısıtlama olmadan normalleşmektir. Sektör olarak çok zor süreçten geçiyoruz.”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Postası Gazetecilik Matbaacılık Ticaret Ltd. Şti. (www.duzcepostasi.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız