Son günlerde bazı siyasi çevrelerce Düzce Belediyesi hakkında yapılan mesnetsiz açıklamalar ile topluma yanlış bilgilendirme yapılarak kurumun yıpratılmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, bazı çevrelerce sağlam bir temele oturtulmadan bilgi kirliliğine yol açabilecek değerlendirmelerde bulunulması üzerine, kamuoyunun aydınlatılmasının hasıl olduğu belirtildi.
07 Ocak 2021 Perşembe günü saat 15.00’da Düzce Belediyesi Merkez Hizmet Binası Encümen salonunda 300 adet akıllı bisiklet, 200 adet elektrikli akıllı scooter ve 7 adet mobil büfe kurulumunun 10 yıl süreliğine çalıştırma hakkı verilmesine dair ihalenin gerçekleştirildiği ve ihalenin; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kuralları içinde yapıldığı belirtildi. Hiçbir şekilde mevzuatın dışına çıkılmadığı vurgulanarak, bazı siyasi parti mensuplarının ve belediye meclis üyelerinin ihalede var olan maddelerini yeteri kadar incelemeden kamuoyunu yanıltacak şekilde demeçler vermesinin bilgi kirliliği oluşturduğu kaydedildi.
Açıklamada şu bilgilere yer verildi: ”Söz konusu ihale şartnamesi 300 adet bisiklet, 200 adet scooter ve Düzce Belediyesi tarafından yerleri belirlenecek olan 7 adet büfe ve sosyalleşme alanından oluşmaktadır. Bu yönüyle ihale bir bütünlük arz etmektedir.
Söz konusu yatırımı ve işletmesini yapacak firma 10 yıl süre ile cirosunun yüzde 5,5'i kadar bir meblağı her yıl Düzce Belediyesi’ne ödeyecektir.
Proje kapsamında yapılacak büfe sayısı iddia edildiği gibi 12 adet değil 7 adettir. Söz konusu büfelerin tamamı iddia edildiği gibi İstanbul Caddesi üzerine değil, Kent Park, Memursen ve Üniversite mevkii gibi şehrin muhtelif yerlerine konulacaktır ki halkın büyük bir kesimi tarafından rahatlıkla erişim sağlansın.
Her bir büfede 3 kişi olmak üzere toplamda 21 Düzceli kardeşimiz proje kapsamında istihdam edilecektir.
Proje ile Düzceli kardeşlerimize bir taraftan büyük şehirlerde yaşayanların sahip olduğu bisiklet ve scooter kullanma imkânı sunulurken, aynı zamanda Belediyemize de gelir getirilmesi hedeflenmiştir.
Maliyeti 12,7 milyon lirayı bulan yatırımın Düzce Belediyesine bir kuruş maliyeti bulunmamaktadır.
Düzceli bir yatırımcı da şartname almış ama teklif vermemiştir.
İhaleyi alan firma elektrikli scooterları Gümüşova ilçesinde bulunan Volta Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nde özel olarak üretilmiş ve satın almıştır.
İhale kapsamında yapılan iş Düzce Belediyesine ait bir yerin kiraya verilmesi değil, işletme hakkının verilmesidir. 10 yıllık süre sonucunda yapılacak yatırımın tamamı Düzce Belediyesine kalacaktır.
Bu manada; Düzce Belediyesi'ne ait işyerlerini kiralayan, ancak yıllarca bir kuruş kira bedeli ödemeyen veya kira bedeli ödemekten imtina edenlerin olduğu bir şehirde yaşadığımız bilinmelidir. Tertemiz bir işe nifak sokulmak istenmektedir.
Bu vesile ile bilinmelidir ki; Düzce Belediyesi kamuoyu vicdanını ve Düzce esnafını yaralayacak hiçbir iş ve eylemin içinde olamaz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”