Dernek yöneticileri dört gün boyunca sahada Hatay’ın Antakya, Defne ve Kırıkhan, Gaziantep’in İslahiye, Nurdağı ve Yavuzeli, Adıyaman’ın Besni, Gölbaşı ve Tut, Kahramanmaraş’ın Pazarcık, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Göksun ve Elbistan ilçelerini dolaşarak depremzedelere desteklerini sundular.
Bölgede bulunan Samsun valisi Düzce Eski Valisi Zülkif Dağlı ve Tokat Valisi Çilimli Eski Kaymakamlarından Numan Hatipoğlu ile dE görüşerek neler yapılabileceği hususlarında bilgi edindiler. Düzce’nin kardeş şehri olarak belirlenen Türkoğlu’na da giderek sahada çalışan dernek yöneticileri, Düzceli görevlilere moral desteği sundular.
Bölgede olup, depremzedelerin hizmetine sunulan geçici barınma merkezlerini de ziyaret etme fırsatı bulan ekip, çocuklar için oyuncak ve çocukların sevdiği gıda maddeleri de dağıttı.
Geziyle ilgili görüşlerini belirten Erdemliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karadayı, “Devletimizin tüm imkanlarını bölgeye sevk ettiğini, yollarda perdesine kadar takılmış konteyner evlerin, sürekli konteyner sevkiyatının gerçekleştirildiğini ve hızlı bir şekilde konteyner kentlerin kurulduğunu yerinde gördük. Altyapı sorunlarının giderilmiş olduğunu, dükkanların açılmaya ve bölge halkının normal hayata dönmeye başladığını müşahede ettik.
Aziz milletimizin bölgeye yapmış olduğu yardımların bölge halkına moral olmaktadır. Ancak bu yardımların devamı bölgenin tekrar hayata tutunması ve bölge halkının moral ve motivasyonu için çok önem taşımaktadır.
Bölgede Antakya ve Defne hariç her yer normalleşme emareleri göstermekte, insanlar normal yaşamlarına dönmekte ve yaşamlarını yeni şartlara uydurmaktadırlar. Antakya ve Defne ilçeleri ise hemen hemen tamamen yıkılmış ve yıkılması gerekecek şekilde ağır yara almış durumda. Üç semavi dinin yan yana yaşadığı, medeniyetler şehri Antakya için ise daha fazla gayret ve özen gerekmektedir.
Bölgede canhıraş çalışan devlet kurumları ve sivil toplum örgütlerini tebrik ediyoruz. Burada özellikle belirtmek istiyorum Çilimli İlçe Müftülüğü tarafından Kahramanmaraş’ta bir aşevi açılmış ve bu aş evinde gönüllü müftülük personeli ve müezzin ve imamlar çalışmakta, depremzedelere sıcak yemek çıkarmaktadırlar. Bölgeye ilginin azalmadan devam etmesi için tüm sivil toplum örgütlerinin imkanları ölçüsünde çalışma ve desteklerini sürdürmeleri çağrısında bulunmak istiyorum.
Son olarak da şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu felaketin bir daha yaşanmaması için gençlerin ve çocuklarımızın yapılan işin çevreye uyumlu olmaması, yapılan işin azami gayret gösterilerek en sağlam şekilde yapılmaması durumunda ortaya çıkan sonuçları yerinde görmeleri için bölgeye geziler düzenlenmelidir. 15 Temmuz darbe girişiminde TBMM’nin bombalanan bölümü nasıl müzeye çevrildi ise bu bölgede özellikle şehir merkezlerinde etrafları güvenlik duvarları ile çevrilerek açık hava müzeleri oluşturulmalıdır. Bunun gençlerimiz ve çocuklarımızın kimlik ve kişiliklerine, çevreyle barışık, bölge şartlarına uyumlu konutlar ve şehirler oluşturulmasına büyük katkı sunacağına inanıyorum. Allah (cc) devletimize güç kuvvet versin, aziz milletimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın” şeklinde konuştu.



BİZİ SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN TAKİP EDİN
İnstagram: @duzcepostasi
Twitter: @duzcepostasi1
Facebook: Düzce Postası
Youtube: Düzce Postası
Editör:
K. İlhan
Yorum Yap