- 30.01.2023 10:49
SON aylarda sokak köpeklerinde bir artış yaşanıyor. Nereden geldikleri belli olmayan bu köpekleri Düzce’nin her yerinde görmek mümkün olmaya başladı.
Caddelerde, yollarda, sokaklarda, kaldırım üstlerinde, kapı önlerinde, cami meydanlarında, okul yollarında, boş arazilerde, bahçelerde, dükkan ve ev önlerinde sokak köpeklerine rast gelebilirsiniz.
Köpekler hakkında fazla yoruma gerek kalmıyor. Türkiye’nin neresine giderseniz gidiniz sokaklarda yaşayan binlerce köpek ve kediler var.
Köpeklerle birlikte yaşamaya alışmaya başladık. Sokaklarda yaşayan sahipsiz köpeklerin kısırlaştırıldığını biliyoruz.
Ne var ki bu köpeklerin aralarında bazı çılgınlar var. İster istemez bu çılgın köpekler insanlara havlayıp saldırabiliyor. Hatta bazı çılgınları bisiklet ve araçların peşinden havlayarak koşuyorlar.
Bazı hayvan severler sokak köpeklerine sahip çıkarak onlara su ve yem veriyorlar.
Bazı vatandaşlar sokak köpeklerinden memnun kalmalarına rağmen bazı vatandaşlar şikayetçi oluyorlar.
Sabah namazına gitmek isteyen bazı cemaatler sokak köpeklerinden şikayet ediyorlar.
Köpeklerin gruplar ve sürüler halinde dolaştığını iddia eden bazı vatandaşlar, evden çıkamadıklarını köpeklerden korktuklarını ifade ediyorlar.
Yine bazı aileler sabah çocuklarını okula götürmek için evden çıktıklarında sokak köpekleri ile karşılaştıklarını yol değiştirdiklerini belirtiyorlar.
Bazı vatandaşlar sokak köpeklerinin zararsız olduğunu savunurken, bazı vatandaşlar da köpeklerin toplatılmasını istiyorlar.
Geçtiğimiz günlerde Düzce’nin bazı semtlerinde köpek sürülerine denk geldim. Bu köpeklerin ne zaman ne yapacağını bilmediğimiz için dikkat ediyoruz.
Bilindiği gibi Düzce Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü her ay bir bilanço açıklıyor.
Açıklanan resmi bilançolarda her ay onlarca kişiyi kedi ve köpek ısırıyor. Bu raporları basın mensupları her ay yayınlıyorlar.
Bazı vatandaşlar nerede ne zaman karşılarına köpek çıkacağını bilmediklerini bu yüzden sokaklarda korkarak yürüdüklerini iddia ederken, bazı vatandaşlar sokak köpeklerinin yetkililer tarafından bir an önce toplatılmasını istiyorlar.
Her canlı gibi sokak köpeklerinin de canları olduğunu ifade eden bazı hayvan severler sokak köpeklerine sahip çıkmaya çalışıyor.
Düzce’de sokak köpeklerinin ne kadar çok olduğunu çektiğim bu fotoğraflar ispatlıyor. Köpeklerin toplanarak hayvan barınaklarına getirilmesini tavsiye ediyorum.
İnsanların işlerine, camilerine, okullarına rahat gidip gelebilmelerini bekliyorum.
Esenkalın…
Yorum Yap