Prof. Dr. Celal ERBAY
Prof. Dr. Celal ERBAY

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı

Can derdinde olanların varlığına aldırmadan ikbal peşine düşenler!

  • 9.03.2023 09:53
  • (16)

Sevgili dostlar; 06 Şubat 2023’den bu yana üzerinde dolaşıp durduğumuz, vatan belleyip bir çakıl taşına canımızı feda etmeye hazır olduğumuz yer küremizin, 11 ilimizi kapsayan büyük bir bölümü hala sallanıp duruyor… Bir türlü durulup endişelerimizi nihayete erdirmiyor. Dün evvelsi gün de Sivas,Kayseri hafif de olsa sallanıp sakinlerini korkuya sevketti…

Hal böyleyken, geçtiğimiz hafta Perşembe günü akşamından itibaren 06 Mart Pazartesi’yi kapsayacak şekilde bir siyasi sarsıntıyla karşı karşıya kaldık. “Millet İttifakı” adı altında, kurulduğu günden bu yana “aman yıpranmasın” bahanesiyle Cumhurbaşkanı adayını açıklamaya yanaşmayan 6’lı Masa, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin start almasıyla birlikte, daha fazla mazeret üretememiş ve bir önceki açıklamaları doğrultusunda geçtiğimiz hafta Perşembe günü Cumhurbaşkanı adaylarını belirleme noktasına gelmişlerdi.

Fakat bu noktaya gelinceye dek, masanın ikinci büyük ortağı, mevcut iktidara karşı Masa’yı asıl kuran HARİCî iradenin iş’arı doğrultusunda, her seferinde İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının halk nezdinde kabul görme oranlarının sayın Kılıçdaroğlu’ndan daha yüksek olduğuna vurgu yapmıştı… HDP’nin sayın Yavaş’a yönelik beyanlarından sonra da sayın Akşener, bu doğrultudaki ısrarını, yine Masa’yı kuran asıl iradenin iş’arı doğrultusunda İmamoğlu üzerinde yoğunlaştırmıştı. Nitekim “Saraçhane süreci” bu doğrultudaki bir vitrin çalışmaydı.

Gel görki; Kılıçdaroğlu, “Belediye Başkanlarımız, Belediye Başkanı olarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceklerdir”, açıklamasından sonra, bir Grup toplantısında, “ben bir yola çıkıyorum, benimle birlikte yürümek isteyenler benimle beraber gelsinler, gelmeyenler ise yolumdan çekilsinler” şeklindeki net tutumunu ortaya koyunca HDP, Kılıçdaroğlu’na yaklaşmaya başlamış, bu yakınlaşma süreci zamanla Akşener-İmamoğlu birlikteliğini sarsmış ve İmamoğlu’nu gün geçtikçe Kılıçdaroğlu’nun yanına doğru itmiş, nihayet her iki Belediye Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik olumlu açıklama yapmış ve Genel Başkanlarına bağlılıklarını ifade etmişlerdi.

Yoksa Masa, başlangıçta HARİCî irade tarafından, Macaristan örneğinde olduğu gibi İmamoğlu için kurulmuş, sonuç almaya yönelik sorumluluğu da sayın Akşener’e yöneltilmişti. Ama, HDP-Kılıçdaroğlu yakınlaşması, aktörlerin yeniden durum değerlendirmesi yapmasını zorunlu kılmış ve sayın İmamoğlu’nu “baba-oğul” söylemleriyle Kılıçdaroğlu’nun yanına monte etmişti.

2 Mart Perşembe günkü celse öncesi, milletvekilliği seçimlerinde kendilerine tanınacak milletvekilliği kontenjanını göz önünde bulundurarak, İyi Parti dışındaki Masa’nın diğer bileşenleri de sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hususunda olumlu kanaatlerini davranışlarına yansıtmış, böylece 6’lı Masa’nın 2 Mart Perşembe buluşması bir bakıma “malumun ilanı”na yönelik bir zaman dilimine dönüşmüştü. İşte bu noktada “kazanacağımız adayla seçime gidelim” şeklindeki görüşünü tekrarlayan Akşener “şimdiye kadar kumar masasında hiç oturmadığına” vurgu yaparak, 02 Mart Perşembe günü akşamı en hafif söylemiyle 6’lı Masadan kalkmıştı.

MASAYI KURAN HARİCî İRADE, MASANIN DAĞILMASINA MÜSAADE EDER Mİ?

Tek kelimeyle hayır! Daha önce sizinle paylaşmıştım… ABD, etkin medya kuruluşları vasıtasıyla 2023’de Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini, dünyanın en önemli seçimi olarak ilan etmişti. Elbetteki, “en önemli” olarak ilan ettiği bu seçimler karşısında ABD’nin ilgisiz kalması beklenemezdi. Dünyanın neresinde olursa olsun, orada gerçekleşecek olan seçimlere karşı ABD’nin ilgisiz kalması zaten beklenemezdi. Nitekim Fransa’da “Macron Planı” diye adlandırılan ABD formülü ile, aynen bizdeki gibi Macaristan’da kurulan 6’lı Masa, bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşmişti.

İşte ABD, kendi talimat ve yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmeyen, ona rağmen, tarihî misyonu doğrultusunda, kendi öz milletinin karakter ve şahsiyetinin güncellemesi yolunda dik duran, eğilmeyen, iktidar yetkisini milletinin özgür iradesinden alan millî oluşum ve doğrultudaki iktidarı bertaraf edip, dış kurgu ve yönlendirmeler doğrultusunda hareket etmeyi içine sindirecek olan karakter ve şahsiyetlerden müteşekkil bir sonuç elde etmeye yönelik bir gaye uğruna kurulan bu Masa’nın dağıtılmasına  ABD asla  seyirci kalmazdı.

Nitekim Cuma akşamı, hem yurt içinde, hem yurt dışında, hem yüz-yüze, hem de telefonla, bazı iş adamları, siyasetçiler ve özel kişiler tarafından ABD ile görüşmeler yapılmış ve sayın Akşener’in Masa’ya dönüşü temin edilmişti.

Dönüşün temini için üretilen “Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı” formülünü de bizzat ABD tarafı teklif etmişti. Ama, Akşener’in dönüşüne “onurlu dönüş” imajı vermek için bu formülün mucidi olarak, Akşener gösterilmişti. O kadar ki, sayın Akşener ile sayın Kılıçdaroğlu’nun dışarıda buluşup, anlaşıp birlikte Saadet Partisindeki toplantıya katılmaları bile not edilmişti. Ben, nezaketen “talimatlandırılmıştı” da demiyorum.

Zira 6’lı Masa’nın sakinleri; talip oldukları iktidarı, kökü mazide olan bu asil milletin özgür iradesinde değil de; ABD’nin plan ve entrikalara dayalı yardım ve yönlendirmelerinde arıyorlardı.

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR

Bundan tam 110 sene önceydi… İçlerinde ABD’nin de bulunduğu emperyalist blok bizi çökertmek Osmanlı’yı tarihten silmek için ellerinden geleni artlarına koymuyorlardı. Hedefte Abdülhamit Han Hazretleri vardı. O tarihte emperyalist bloğun öncüsü İngiltere idi. Vambery İngiltere’nin  bölgeden sorumlu ajanı idi. Vambery harekat planını belirlemiş ve içimizdeki işbirlikçilerine yönelik şu talimatı vermişti; “ İçinizdeki parçalı muhalefeti birleştirmedikçe Abdülhamit’i indiremeyiz.”

Aradan 110 yıl geçmesine rağmen emperyalizmin çökertme harekatında uyguladığı taktik değişmişti. Günümüzdeki hedefleri, aynı onurlu dik duruşun sahibi Recep Tayyip Erdoğan idi… Emperyalist blokun öncülüğünü ise günümüzde ABD adına Joe Biden üstlenmişti… Nitekim başkan seçildikten sonra Biden, aynı taktikle nokta atışı mahiyetinde hedefini belirlemiş ve iç-dış yandaşlarına “Muhalefet unsurlarını birleştirip desteklersek Erdoğan’ı indirebiliriz” talimatını vermişti.

Ama boşuna hayal kuruyorlar… Bu millet basiretlidir. İrfan ve iz’an sahibidir. O’nun feraseti, irfan ve asaleti, izzet ve onuru, kendisini çepeçevre kuşatan bütün olumsuzlukları sona erdirip her türlü yönlendirmeyi boşa çıkarıp, 14 Mayıs’ta onun, bir kere daha “yeter artık, söz milletindir” diye haykırmasına yeter de artar bile.

Muhtaç olduğun kudret, onun imanında, karakter ve harsında mevcuttur.

Kalın sağlıcakla sevgili dostlar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Postası Gazetecilik Matbaacılık Ticaret Ltd. Şti. (www.duzcepostasi.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (16)

  • Misafir Öğretmen
    Misafir Öğretmen
    11.03.2023 23:29

    Amerika'da bir dönem başkanlık yapan Barack Obama'nın sosyal medya ekibi Türkiye'de imiş. Bu şu demek değil midir bilmiyorum sadece merak ediyorum: ACABA ABD SEÇİMLERE MÜDAHELE PEŞİNE Mİ DÜŞTÜ? Planı ne? Çok tedirginim ben bu konuda.

  • Hasan Urfa'lı
    Hasan Urfa'lı
    11.03.2023 23:23

    Şayet parlamenter sistem gelirse benim gözlemlerin şu olacaktır saygıdeğer hocam: Deprem bölgesindeki yeni yapılan/yapılacak olan konutların inşaası duracak. TOKİ'nin dar gelirlilere yönelik ucuz konut çekilişleri iptal edilecek. İstanbul havaalanı Almanların isteği ile devre dışı bırakılacak, PKK azacak her gün şehit haberleri gelecek gaz yok diye Karadeniz gazı çalışmaları durdurulacak, Libya ve Suriye'den, Somali'den, Karabağ'dan, Bosna'dan, Kıbrıs'tan ve s. askerlerimiz maalesef çekilecek.

  • Şahin Türeli
    Şahin Türeli
    11.03.2023 23:19

    Hepimiz çok büyük travma yaşadık ve yaşıyoruz depremler sonucunda. Çok acı yaşadık ve yaşıyoruz. Millete hizmet etmek, proje üretmek kolay değil. Profesyonel olmak lazım bu konuda. Ve hepimiz dayanışma içinde olmamız lazım. Başka seçeneğimiz yok. Bir çok kamu görevlisi, güvenlik güçleri burada, herkes canla başla çalışıyor. Çok şükür insanlarımız nice ağır krizlerden çıktı, bu krizden de başarıyla çıkmasını biliriz.

  • Zafer Eryılmaz
    Zafer Eryılmaz
    11.03.2023 23:15

    Ben de hocam bir Türk olarak Hüda-Par'ı da Cumhur İttifakı'nda görmeyi çok isterim. Müslüman Kürt kardeşlerimizle beraber yürümek hepimiz için, ülkenin kalkınması ve selameti için çok güzel olurdu. Özelikle şunu iyi bilmeliler ilk defa oy verecek olanlar: Cumhur İttifakı'nın karşısında duranlara, geçmişte yaptıklarıyla veya yapamadıklarıyla İslam'a karşı yürüttükleri düşmanlıklarını ayan beyan ortaya koyanlara, bu ülkeye bunu yaşatan kişilere bir daha güvenilir mi, lütfen çok iyi düşünsünler?

  • RESUL AKTOLGA
    RESUL AKTOLGA
    11.03.2023 23:06

    SEÇİM KAMPANYALARI ÇOK ÖNEMLİ HOCAM. SEÇİMİ KAZANDIRACAK OLAN, SEÇİM KAMPANYALARI VE VERİLECEK SÖZLERİN TUTULMASI İNANDIRICILIĞI OLACAKTIR. BEŞERİ VE VİCDANİ İLETİŞİM SEÇMENİN OYUNUN RENGİ OLACAKTIR. BİREBİR VATANDAŞLA İLGİLENİLMELİ, VATANDAŞA TEMAS EDİLMELİ, MİLLETİN SESİ OLMAK VE VATANDAŞA DOKUNMAK LAZIM BU SÜREÇTE. VATANDAŞI İYİ BİR ŞEKİLDE VE ETKİLİ DİNLEMEK ÇOK ÖNEMLİ BU KAMPANYA SÜRECİNDE. HER SİYASİ GÖRÜŞTEN İNSANLAR VARDIR ÖZELLİKLE DEPREM BÖLGELERİNDE, SORUMLULUK BÜYÜK.

  • Emre SAYGIN
    Emre SAYGIN
    11.03.2023 23:00

    Sefer bizden Zafer Allah'tan'dır hocam. Bu aziz millet algıya, yalana,i ftiraya hiçbir zaman pabuç bırakmaz. Siyasi geçmiş hafızası ve devlet millet sevgisi çok derindir. Vatan sevgisi imandandır. Son evladına kına yakarak Vatan için geri dönmemek üzere cepheye gönderen ANALARIN ülkesidir TÜRKİYE!

  • Mahmut Derin
    Mahmut Derin
    11.03.2023 22:56

    Saygıdeğer hocam ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Harici irade doğrultusunda malum ittifak başa gelirse PKK coşacak, FETÖ uçacak, IMF gelecek, ABD ve Israil yanlısı askerler ön plana çıkartılarak DARBE dönemleri yeniden gelecek, yatırımlar duracak, İHA SİHA tarih olacak, Petrol Doğalgaz kuytuları kapatılacak, özerklik normalleştirilmeye çalışılacak. Ve tabi ki İslam ve Müslüman düşmanlığı zirve yapacak. Ülkeyi çok kısa sürede darma duman edecekler.

  • Sultan Ürek
    Sultan Ürek
    11.03.2023 22:52

    Sayın cumhurbaşkanımız merhametli adam. Erdoğan'ın derdi millet,vatan ve mazlumlardır., sanayi savunmamızda ilerlemektir. Onun boş işlerle uğraşacak vakti yok. Proje ve plan hayata geçiriyor devletin bekası için. Halkımız onun değerini bilmeli, geç kalmak olmaz. Gün gelir öyle bir yönetim gelir ki bu ülkeye inanın nefes alamayız, bu rahatlığı bulamayız. O zaman da Erdoğan'ı mumla ararız. Dış projelere, harici iradeye, koltuk sevdalılarına kanmayalım.

  • Fatih Kurudere
    Fatih Kurudere
    11.03.2023 22:48

    Rabbim bunlara fırsat vermesin gavur nasıl birleşiyorsa müslümanlar da bunlara karşı öyle birleşmeli. Bize birlik nasip et Ya Rab! Baksanıza Edirne'de hapiste yatan terörist eşbaşkana. Malum terörist muhalefet ittifakına açıkça "Ben olmadan bir hiçsiniz diyor. Benim oylarımla 2 belediyeyi aldınız diyor. Bana muhtaçsınız diyor." Bunlar bu kadar tehdit ediyorlarsa kaybettiklerini anlamışlar diyorum. Son çırpınışları bunlar. Allah'ım sen devletimize, milletimize güç kuvvet ver!

  • Nusret Sevilen
    Nusret Sevilen
    11.03.2023 22:39

    eVET, HARİCİ İRADE VE fetö. iŞİN İÇİNDE FETÖ DE VAR. İşin içinde ABD ve FETÖ'nün olmadığını düşünmek aptallık olur zira fitne çıkarmakta, ülke satmakta, bölüp yabancılara satmak hususunda bir numaralar. Bunlar şanlı Türk Bayrağından başka her bayrağa saygı duyarlar, onları kalbinde taşırlar. Allah korusun ülkemiz bunlara teslim edilmesi durumunda yaşanacak kaos, yağma vb. tahmin bile edilemez

  • Çetin AK
    Çetin AK
    11.03.2023 22:34

    İnsanların kalbini değiştiremezsiniz, huylu huyundan vazgeçmez, bir insan yedisinde ne ise yetmişinde de o olur. Yani dereyi geçene kadar ayıya dayı derler, seçimi kazanana kadar camiden cemevlerine dolaş dolaş gezerler, hedeflerine ulaştıklarında insanlara, özellikle dindar kesimlere parmak sallarlar. Herkes uyanık olsun iş işten geçtikten sonra dönüşü de olmaz bu işin, o eski kriz günlerine ve olmayan demokrasiye geri döneriz haberiniz olsun.

  • Bahattin Altuntaş
    Bahattin Altuntaş
    11.03.2023 22:29

    Ben de buradan yazdıklarınıza destek olarak diyorum ki "Kenetlenin Cumhur İttifaki, kenetlenin Vatan sevdalıları, kenetlenin Devletimizin bekasını isteyen gerçek mücahitler." Haricî iradeye, harici iradeyle yönetmek isteyenlere 14 MAYIS GÜNÜ BU FIRSATI VERMEYİN, LÜTFEN.!

  • Vasip Hüdaverdi
    Vasip Hüdaverdi
    11.03.2023 22:25

    Malum masa kurmayları bir gelsin iktidara o zaman görürsünüz savcı hakim polis asker öğretmen kim varsa komple yer değiştirme, görevlerine son verme ve s., hatta korkarım başörtü takanları bile yavaş yavaş başörtülerini açmaya zorlayacaklar gibi geliyor bana. Bunlar köprüden geçene kadar ayıya dayı derler seçim zamanı her gün cuma namazı kılarlar öyle yetenekleri var bunların sonra masalardan kalkmazlar, millete verdikleri sözleri unuturlar. Bekleyeceğiz göreceğiz, hele bir seçim gelsin.

  • Orhan Otyemez
    Orhan Otyemez
    11.03.2023 22:20

    Bu 6'lı ittifak aynen yazmış olduğunuz gibi ABD menşeli bir proje. Hatta orada terör partisi bile masa altında vardır, her ne kadar ismen olmasa bile. Baksanıza aday çıkarmaktan vazgeçtiler ve muhalefeti destekleyeceklerinin zeminini şimdiden hazırlıyorlar. Dolayısıyla bunların tamamı malum terör partisi çizgisi üzerine kurulmuş, bir nevi halkı kandırma partileri görünümündeler. Sanırım Türkiye’yi ele geçirdikleri gün maskeli balo bitmiş olacak ve emellerine ulaşmış olacaklar. Uyan Türkiye'm.

  • Mesut Ilıcalı
    Mesut Ilıcalı
    11.03.2023 22:15

    Çok haklısınız hocam. 2001 yılında Ahmet Necdet Sezer anayasa kitapçığını merhum başbakan Bülent Ecevit'e fırlatmış, sonra neler olmuştu neler ve bu ekonomik krizi millet olarak çekmiştik. Yıkıcılığı çok büyük bir ekonomik krizdi o dönem. Şayet 14 Mayıs gecesi muhalefet adayları Devletin tepesine gelir de basit meselede bile kavga ederlerse bu ülkeyi neler bekliyor iyi düşünmek lazım.

  • Düzce'li..
    Düzce'li..
    9.03.2023 19:28

    Sayın erbay herkes 21 günde unutanlardan değil.. Akp genel başkanı Papaya gittiler diye konuşurken, kendisi ailece gidip, Aynı ABD başkanı gibi, Eşi, Damadı, Kızı ile fotoğraf verdi, peşinden İngiltere kraliçesine, devamında Musevi cemaatine, " ama Onlar ılımlıymış ".. Hadi onlara ziyaretler, politik diyelim ya.. Osmanlının önüne SEVR i yazıp koyan kuruluşa niye gidilir ki.. en sonunda ise Cahat Ham Houseye tam kadro ziyaret.. Bunların hepsi bir seçim öncesi..

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız