Yılbaşı çiçeği olarak da tanıdığımız kokina çiçeğinin aileye şans ve bereket getirdiğinine inanılır. Bakımı oldukça kolay olduğu için çiçek beslemeye vakti olmayanların bile evini şenlendirir. Her ne kadar yılbaşı günleri alınsa da, bu sevimli bitki bütün bir yıl çiçek açmaya devam eder. Onunla bir defa tanışınca vazgeçmeniz sandığınız kadar kolay olmayabilir.
Kokina çiçeği, diğer çiçeklerin aksine iki bitkinin bir araya gelmesi ile ortaya çıkar. Yaprak dökmeyen özelliği sayesinde oldukça dayanıklı olması ile bilinir. Aralık ayında açan çiçekleri, kırmızı meyve vermeye başlar. Ancak meyveleri zehirli olabilir. Evde evcil hayvanınız varsa bu çiçekten uzak tutmanız gerekebilir.
Kokina Çiçeğinin Bakımı
Direkt olarak güneş ışığı almayı sevmeyen bu bitkiyi nereye yerleştiğiniz çok önemlidir. Bütün gün güneş almayan ancak aydınlık odaları sevip, hızlı bir şekilde büyür. Gün ışığı almayan kısmını düzenli olarak güneşe çevirmeyi ihmal etmemelisiniz. Böylece çiçeğinizin saksı için eğilmesini engellemiş olursunuz.
Bakımı düzenli olarak yapılmadığı zaman hızlı bir şekilde solmaya başlar. Yeterli beslenememe sonucu çiçeklerde oluşan kararma, zamanla yapraklarına yayılmaya başlar. Bu durum meydana gelmeye başlarsa çiçeğin suyunu ve ışığını kontrol etmeniz gerekir.
Kokina Çiçeğinin Bulunduğu Ortam Nasıl Olmalıdır?
Kokina çiçeğinin bulunduğu ortamda rüzgar olmamalıdır. Kış aylarında en az 15 derece oda sıcaklığını korumanız gerekir. Bitkinin kök kısmının tamamen toprağın içerisinde olduğundan emin olmalısınız. Rüzgarın çiçeği hareket ettirip, dalı ile oynaması köklerine hava değmesine neden olur. Bu durum sonucunda da bitki solmaya başlar. Bu nedenle bitkiyle çok temas etmemek gerekir.
Toprak Bakımı
Kokina çiçeğinin toprağını değiştirmek için yaz aylarının başlarını tercih edebilirsiniz. 2 yılda bir yapacağınız toprak değişimi yeterli olacaktır.
Sevdiklerinize rengarenk çiçeklerden oluşan çiçek sepeti hediye etmek için https://www.tazecicek.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Editör:
Ç. Diger