Üzeyir YİĞİT
Üzeyir YİĞİT Gazete: Düzce Postası

Seçim Ardı Seçimler

  • 20.05.2023 10:39

Adeti bozmayayım Yunus’a selam direnişe devam, ünlü bir Sivaslı düşünür der ki: “Zabaha kadar buradayız.”

28. Dönem Milletvekilliği seçim süreci her türlü manipülasyona, gerginlik meraklısı muhaliflere rağmen kazasız belasız nihayet sona erdi. Halkın feraseti sandığa yansıdı, Cumhur ittifakı güçlü bir şekilde Gazi Meclise şehirlerinden uğurlandı.

Henüz bitmedi, halk Cumhurbaşkanı seçimini ikinci tura bıraktı. Dedim ya Zabaha kadar buradayız. 

Yunus, merakla istifa edeceğin günü bekliyorum. Az kafan çalışıyorsa İYİ Partiyi miras yedi gibi bitirmenin bedelini ve harcadığın arkadaşlarından helallik alırsın.

Hülasa

Seçim kararı alındıktan hemen sonra şehirde birkaç anket inceledim. Herkesin ayrı girildiği bir seçimde AK Parti çok küçük farkla 3. Vekili ya alıyor ya da veriyordu. Burada Yunus’un AK Parti kaybetsin de ne olursa olsun düz mantığıyla değerleri hiçe sayıp kendi ifadesiyle Düzce’nin en iyi partisini CHP’nin peşine takmakta bir beis görmedi. Ah Yunus ah… (Ha bu arada Yunus deyince şaşırmayın, kim bu Yunus demeyin bildiğiniz ‘Yunuz’ bu. Lakin çok kırılıyormuş ve hatırını kıramadığım bir kardeşimin ricası üzerine Yunus diyeceğim. Oysa bizim oralarda ‘S’ harfi az kullanılır, şu detaya dikkat çekeyim. İsminde benim yazdığım haliyle bir mana değişikliği yaşanmıyor, harf değişiyor. Lakin o malum zat ve yanında ki birkaç haramzade bana ve muhalif duran herkese küfür ve hakaret etmekten hatta tehdit etmekten geri durmuyor. Ben hatırlı arkadaşımdan aynı şeyi rica etmedim o ve avenesi kendine yakışanı yapmaya devam etsin.)

Konuyu dağıttık.

Ülke geneline döneriz ama Düzce özelinde çıkan sonuçlara göre partiler kendi iç hesaplaşmalarını bir an önce yapacak gibi.

İYİ Parti kesinlikle bi hesaplaşma sürecine girmeli , bu kadar iradesi zayıf bir teşkilat derhal görevden el çektirilmeli. CHP için çıkan bir vekilliğin bir başarı öyküsü olmadığını bende yönetim de biliyor. Biat kültürüne yatan Semih Çemşit’in teşkilatına bir özür borcu var bunu dilemeli…

MHP’de yaşanan hareketlilik ve çatlaklar her yerden görünüyor.

Yeniden bizim Yunus’a gelirsek. Ben, İYİ Parti il başkanı olan bu zatın, partiyi şehrin en büyüğü diye millete yuttura yuttura götürüp CHP ye peşkeş çekmesine hiç anlam veremedim. Bunu eleştirdim. Bakın, CHP merkezi Düzce’nin muhafazakâr yapısı gereği bu ili İYİ Partiye kesinlikle bırakacaktı.

Ama bu teslimiyet ve servis ediliş benim anlam veremediğim ve anlattığım şeydir.

İşte bu sebeple Yunus Özay Er yakın zamanda istifa etmelidir.

Anketleri değerlendirecek olursam,

Evet ittifakların olması durumunda her parti kendi oyunu alınca yüzde 27 gibi rakamla ilk anketlerde Millet ittifakı bir vekil alıyordu. MHP Genel Merkezi ülke genelinde ittifak kararı almayınca, Düzce’de Millet bloku önemli ölçüde şans elde etti. 

Önce ki yazıda demiştim CHP Düzce’ye başka şehirden bir adayı, “GİT, DÜZCE SIKINTILI AL GEL” demedi. “Git oradan vekil oluyorsun” dedi.

Kampanya boyu MHP ilk anketlerde daha kötü durumdayken önemli bir seviyede yükseldi.

AK Parti kampanyası ilk anketlerde CHP’nin yüzde 26’dan çok olan oyunu kampanya boyu yüzde 22.59 a ancak indirebildi.

Sonuca baktığımızda, Sayın Erdoğan ve AK Parti de bir oy düşmesi var. MHP de aynı oranda oy eridi. Oy artışı Düzce için CHP veya İYİ Parti diyemeyiz önce ki seçimde aldıkları oyun toplamına HDP oyları eklenince bu rakamı buluyor.

Sayın Oğan, Yeniden Refah ve BBP de bir artış söz konusu.

İYİ Parti’den CHP ye verilen koltuk değneği bakalım nereye kadar sürecek.

MHP seçimlerin sonucunu iyi değerlendirecektir. İl başkanlığında bir değişim olur kanısı bende çok yüksek.

28 Mayıs sonrası bir çok partide bakalım ne olacak…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Postası Gazetecilik Matbaacılık Ticaret Ltd. Şti. (www.duzcepostasi.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

E-Gazete

  • 29.09.2023

E-Gazete Arşivi

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız