51 yıl süren aktif doktorluk mesleğini 1999 yılına kadar, tam 47 yıl Düzce'de sürdüren Dr. Hüseyin Karlıkaya 95 yaşında hayatını kaybetti.
Bülent, Güvenç, Gülgün, Gülseren Karlıkaya’nın babaları, Sabri Cemşit, Merhum Mithat Cemşit’in eniştesi, Alaattin Ergök ve Filiz Karlıkaya’nın kayınpederi, Doktor Hüseyin Karlıkaya’nın cenazesi yarın (07 Mart 2018 Çarşamba) Merkez Büyük Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Düzce Şehir Mezarlığı’na defnedilecek.
DÜZCE POSTASI OKURLARININ SEÇTİĞİ 100 ÜNLÜ DÜZCELİ ARASINDA YER ALMIŞTI
1958 yılında, henüz hastanesi olmayan Düzce'de, Sağlık Merkezin doktoru olarak hizmete başlayan Dr. Karlıkaya, Düzce Devlet Hastanesi'nin oluşumunda da emek verdi.
DR. Hasan Hüseyin Karlıkaya, güzel bir tesadüfle 29/Ekim/1923 tarihinde , Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu gün Ankara'da dünyaya geldi.
Hüseyin bey, Osmanlı Kadısı, Cumhuriyet döneminde hakim olan B.Sıtkı Kaya ve ev hanımı Sıdıka Karlı'nın 3. ve son çocuğuydu. 1934 yılında, soyadı kanunu çıktığında, ailenin hoş bir yaklaşımıyla anne ve babanın lakaplarını birleştirmesi sonucu Karlıkaya soyadını aldı.
Babasının memuriyeti dolayısıyla Ankara ve Kırşehir'de geçen çocukluk günleri sonrası, Sivas'ta ilköğretimini tamamlayan Hüseyin Karlıkaya, ardından Sivas Lisesi'nde başlamış olduğu Lise eğitimini, İstanbul, Vefa Lisesi’nde bitirdi.
O dönemde Türkiye’nin tek Tıp Fakültesi olan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1948 yılında pratisyen doktor olarak mezun olan Hüseyin Bey, Kütahya'nın Şaphane ilçesinde hükümet tabibi olarak ilk görevine başladı.
1952 yılında Düzce'nin Yığılca nahiyesinde devam eden pratisyen hekimliği sırasında Düzce eşrafından Hacı Hafız Mehmet Cemşit’in kızı Pervin Hanım’la evlendi.
Daha sonra Trabzon Numune ile Haydarpaşa Numune Hastanelerinde Dahiliye İhtisasını tamamladı. Ardından tekrar Düzce’ye tayinini istedi.
1958 yılında, bu kez Dahiliye doktoru olarak geldiği ve o dönemlerde henüz hastanesi olmayan Düzce'de, Sağlık Merkezi doktoru olarak hizmet veren Dr. Karlıkaya, Düzce Devlet Hastanesi'nin oluşumunda emek veren doktorlardan biri oldu.
Bu arada Düzce Orman Tekniker Okulu ve Ziraat Bankası gibi kamu kuruluşlarında da hizmet verdi.
Özveri ve meslek etiğiyle çalıştığı Düzce Devlet Hastanesi’ndeki görevinden 1974 yılında emekli olarak ayrıldı.
51 yıl süren aktif doktorluk mesleğini ise 1999 yılına kadar yine tam 47 yıl Düzce'de sürdürdü.
Binlerce hasta şifayı onda buldu. Düzce halkı, Hastane Caddesi’nde muayenehanesinin önündeki durağa, “Hüseyin bey durağı” adını taktı.
Kızı Gülseren Erkök, babasını anlatırken “Hepimizi bir şekilde yıkan 1999 felaketimiz olmasaydı, inanıyoruz ki daha uzun yıllar Düzce halkının dediği gibi “Hüseyin Bey” Durağı’ndaki mütevazi muayenehanesinde şifa dağıtmaya devam ediyor olacaktı” diyor.